Blog

  • Έγραψαν για εμάς: #tastereport: iSommelier, το μεγάλο πείραμα

    Έγραψαν για εμάς: #tastereport: iSommelier, το μεγάλο πείραμα

    Τι είναι το iSommelier? Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο gadget που θα κάνει την καθημερινότητα, όσων λατρεύουν το κρασί, επαγγελματιών και μη, πιο εύκολη. Το iSommelier της iFavine (εισαγωγέας: Masterzen) διεκδικεί παγκόσμιο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για την τεχνολογία που κρύβεται από πίσω, η οποία σκοπεύει στη μέγιστη απόλαυση του κρασιού, στον καλύτερο δυνατό χρόνο. Αυτή η «έξυπνη» γυάλινη καράφα χρησιμοποιεί μοριακή τεχνολογία φίλτρων για να απομονώσει το οξυγόνο από τον αέρα και να διοχετεύσει 90% καθαρό οξυγόνο στο κρασί ενώ την ίδια στιγμή η διαδικασία φιλτραρίσματος μειώνει αποτελεσματικά τις όποιες επιβλαβείς ουσίες ενδέχεται να αλλοιώσουν τον αληθινό χαρακτήρα και την ποιότητα του κρασιού.

    Περισσότερα
  • Έγραψαν για εμάς:  Το Kit του μικρού Αλχημιστή

    Έγραψαν για εμάς: Το Kit του μικρού Αλχημιστή

    Η έξυπνη καράφα, είναι μια συσκευή μικροοξυγόνωσης κρασιού που αποτελείται από την ειδική καράφα και τη συσκευή παραγωγής των φυσαλίδων. Η αρχή λειτουργίας του IfaniveiSommelier στηρίζεται στην βελτιστοποίηση της μετάγγισης των κρασιών πριν την κατανάλωση τους έτσι ώστε να αναδειχθεί το πλήρες αρωματικό και γευστικό δυναμικό τους. Έτσι το περιεχόμενο της φιάλης μπορεί να εκτεθεί στο οξυγόνο χωρίς να απαιτηθεί η πολύωρη παραμονή του στη καράφα. Με αυτό τον τρόπο δεν απορροφώνται οσμές από τον παρακείμενο χώρο και το κρασί μπορεί να διατηρήσει την σωστή θερμοκρασία σερβιρίσματος. Η συσκευή αποτελεί ιδανική λύση τόσο για τους καταναλωτές όσο και για τους επαγγελματίες της εστίασης.

    Περισσότερα
  • Έγραψαν για εμάς: Θέση στο εορταστικό τραπέζι για την έξυπνη καράφα της iFavine Masterzen

    Έγραψαν για εμάς: Θέση στο εορταστικό τραπέζι για την έξυπνη καράφα της iFavine Masterzen

    Θέση στο εορταστικό τραπέζι για την έξυπνη καράφα της iFavine. Προς όφελος του κρασιού, αν όχι τελείως απαραίτητη, είναι η διαδικασία της κατάλληλης, ανά περίπτωση, οξυγόνωσης/αερισʽού του. Η ʽετάγγιση ʽπορεί να διαρκεί από ʽερικά λεπτά ʽέχρι ʽερικές ώρες, ανάλογα ʽε την ποικιλία, την περιοχή και τον τρόπο οινοποίησης.

    Περισσότερα
  • Masterzen iSommelier Workshop με Gaia Wines στο Εστιατόριο MyPark

    Masterzen iSommelier Workshop με Gaia Wines στο Εστιατόριο MyPark

    Γευσιγνωσία/workshop με πεπειραμένους sommelier και επαγγελματίες του κρασιού, στο My Park με το Nikos Loukakis και την Gaia Wines του Yiannis Paraskevopoulos όπου δοκιμάστηκαν κρασιά της GAIA Wines, Θαλασσίτης 2013, Κτήμα Γαία 2003, οξυγονωμένα με το σύστημα iSommelier της iFavine.

    Περισσότερα

1